Rozmary počasí

06.02.2013 14:53

 

V posledních dnech si počasí dělá co chce a odmítá poslouchat, takže se tu v jednu chvíli válíme za deště v blátě a hned na to kloužeme po zamrzlých chodnících (případně kloužeme po zamrzlých chodnících přímo do bláta). Člověk se vydá s jakž takž čistým psem na procházku, ale jen co pes projde vchodovými dveřmi, zmizí a místo sebe připne na vodítko kus zablácené hroudy s chlupama trčícíma do všech světových stran, která v případě náhlého ochlazení navíc ještě v daném stavu přimrzne k chodníku. Beky je teď ve sprše častěji, než všichni ostatní členové domácnosti dohromady a z množství bláta, které jsem z ní spláchl do odpadu, by se už dalo postavit menší letní sídlo.  Každodenní návštěvy psího výběhu jsou zakončovány snahou páníčků rozlepit tu rotující hromadu bláta, která kdesi uvnitř obsahuje jejich miláčky, a ne zřídka se stává, že hromada bláta pohltí i nebohého páníčka, pokud se do rozlepování pustil nemoudře sám. Takový nebožák je většinou pro lidskou společnost ztracen a zbylí páníčkové smekají klobouk a drží minutu ticha. Už aby bylo jaro... nebo zima... nebo cokoli, jen ne tohle. Jestli to tak půjde dál, koupím zorbingovou kouli a pes bude chodit na vycházky v ní :)

 

Doma se Beky baví různě, nejoblíbenější čiností je ale lov smetáku. Smeták se stal nepřítelem číslo jedna poté, co kdysi Beku zákeřně napadl zezadu a zametl pod stůl (pravdou ovšem taky je, že od té doby se stalo zametání a umývání země fyzicky velmi náročnou čiností, protože zametat se psem zakouslým ve štětinách smetáků nejde úplně snadno). Každopádně je to ideální věc na unavení lovecky naladěného strakatého zuřivce:)

 

Psinda už měří 47cm na výšku, na délku je nezměřitelná ( nevěřím, že se to zvíře kdysi vlezlo celé na dlaň :) ). Váží bůhví kolik, nosit ji do schodů vydá za hodinu v posilovně a ve snech mě straší noční můra o rekonstrukci panelového výtahu. Čím je starší, tím víc s ní cloumá puberta a tím víc kašle na povely, příkazy, prosby a žadonění páníčka, plazícího se před ní po kolenou a volajícího "ke mě".

... no zas tak hrozné to není, ale má svoje dny:)

 

Všehochuť - fotky a videa zde

 

Komentáře

Nádhera nejen na fotkách

Datum: 10.02.2013 | Vložil: Jido

Jen velice krátce
Nejen krásná rošťanda na fotkách dokáže zvednout náladu, ale i komentář dokáže být ke čtení a to je málokdy k vidění . Klobouk dolů jsem pyšný na Vás na oba

Přidat nový příspěvek