Prosinec 2013

22.12.2013 20:38

 

Po dlouhé době kratší, předvánoční článek.

 

Beky ukončila proces růstu, už se nezvětšuje, nenafukuje ani nerozpíná. Váží okolo 17 kg a měří bůhví kolik. Na strakáče je dost mohutná a vysoká, čehož velmi ráda využívá při hrách k rychlému zalehnutí kohokoli, kdo má dostatek odvahy se jí postavit:)

V okolí si našla 4 - 5 psů (vlastně jsou to všechno fenky), se kterými ráda tvoří dovádějící chumel, a kteří jsou stejně potřeštění jako ona. Většina ostatních psů jí nestačí, nebo je hned zezačátku zalehnuta. Beky tuto svou taktiku pomalu dovádí k dokonalosti - tzv. dvojí až trojí zalehnutí, v zasvědcených kruzích odborně zvané Dvojtá, či Trojtá Beky, se stalo postrachem všech voříšků v okolí. Nutno však dodat, že pokud je slovně napomenuta, že už své dovádění přehání, většinou sama dokáže ubrat na tempu a to jedno, nebo dvě nadechnutí své oběti dopřeje:)

Co se týče poslušnosti, je strakanda naprosto bezproblémová. Před dvěma týdny jsme dochodili cvičák a od jara ji zkusím dostat do nějakého agility kurzu. Spoustu překážek už bez problémů zvládá, tak uvidím jestli ji to bude bavit. Objevili jsme v Brně jeden parádně vybavený výběh, kde se dá dobře trénovat, takže se tam chodíme předvádět :-P 

 

Na Rajče jsem přidal pár fotek z poslední doby, mám tu v tom trochu bordel, takže jich moc není. Dnes jsme byli na předvánoční procházce, aby se Beky ještě vyběhala s kámoškama, než začne to nudné vánoční objíždění příbuzných (no zas tak nudné ne, všichni jsou dobře zásobeni piškoty:) ). Díky mlze (husté tak, že by se dala krájet...) se mi fotky nevydařily praktycky žádné, ale fotilo se tam ještě na mobil s trochu většími úspěchy, tak snad se mi dnes nebo zítra podaří přidat i ostré fotky:)

 

Pár fotek z poslední doby -zde-