Novoroční nemoci

03.01.2013 12:52

 

Na nějakou dobu jsme utichli, kvůli vánočnímu odpočinku a taky starostem se zvířaty. V poslední době se nám lepí smůla na paty.

Nejdřív to začalo rybičkami - část z nich onemocněla a musela být dána do karantény (rozuměj spláchnuta do záchodu). Pak onemocněla kočka Čičina, která, po zralé úvaze, do záchodu spláchnuta nebyla. Má kožní problémy, byla apatická a vyhýbala se kontaktu s lidmi, dnes to naštěstí vypadá na menší zlepšení a snad už to brzy překoná. Není to první její případ, pravidelně se to vrací po roce nebo dvou, čert ví proč.

Beky trávila silvestra u Áji doma, v klidnější části Brna, než je ta naše. Nevěděli jsme jak bude na hromadné střílení reagovat a ačkoli ji jednotlivé rány neděsí, raději jsem ji uklidil tam, kde se neslaví tak hlasitě. Byla prý moc hodná a až na slabé pobafávání, když to všechno začalo, se nijak neprojevovala a obě psindy nakonec prochrněly nový rok v pelíšku. Šikovné štěně.

Ale aby těch nemocí nebylo málo, Beky dnes od rána chrčí a pokašlává, až nakonec dostala kratký záchvat kašle. Prý už sem tam zakašlala když byla s Ájou, takže jsme letěli opět na její milovanou veterinu. Po krátké prohlídce všeho možného se zjistilo, že má zánět horních dýchacích cest, já jsem byl vybaven různými léky, vodičkami a sirupy a Beky byl předepsán klid na lůžku. Nesmí k ostatním psům a vycházky jen krátké na čůrání. Jsem fakt zvědavej jak tu raubířku udržím v klidu. Nakonec se ještě trochu skamarádila s paní doktorkou, doma pak zalehla a zatím spí.

 

 

Snad máme všechny nemoci už pro letošek vybrány...

 

Jinak Bekuška už váží 11,7 kilo, má pořád obrovskou chuť k jídlu (a to bohužel i venku na vyházkách), roste jako z vody a málokdo by jí typoval čtyři a půl měsíce. Měří kolem 40cm, což ale nelze tvrdit s jistotou, protože se bojí svinovacícho metru:) Pomalu jí začíná být kočičí pelíšek malý, ale u Áji se dokázala poskládat do ještě mnohem menšího pelechu, takže hádám, že jí ještě nějaký čas vydrží. 

 

Komentáře

Nemoci

Datum: 06.01.2013 | Vložil: Ajuška

Nedej se Beky! Mí pánečkové také tvrdili, že správný pes v zimě nasrstí a nepotřebuje žádné oblečky, ale pak když řešili psí rýmečky a kašílky, pochopili, do čeho investovat! Teď už je mám Beky tak vycvičené, že podle venkovní teploty přesně poznají, jestli mi mají dát jen lehkou vestičku nebo zateplenou bundu. Já jim dát, že pes se přizpůsobí. Tůůůůůdle!

Re: Nemoci

Datum: 07.01.2013 | Vložil: Beky

Správně! Poté, co se účet za mou léčbu vyšplhal k závratným výšinám, těm mým taky došlo, že zakoupit nějaký obal bude nezbytné. Už mi prý objednali jakousi nepromokavou zateplenou blůzičku. Kdoví ale co to bude, jejich vkus je nemožný...:)

Přidat nový příspěvek