Poprvé na cvičáku

18.11.2012 20:27

 

Pár dní před tím, než měla Beky "oslavit" tři měsíce, jsem se začal poohlížet po nějaké vhodné psí škole. Aniž bych věděl co přesně hledat a co požadovat, proklikal jsem se až na stránky cvičáku K9, nedaleko od místa našeho bydliště. Z pozdější komunikace s paničkou strakaté Ájušky jsem vyrozuměl, že to není vůbec špatná volba - takže s chutí do toho:) 

Po rychlé domluvě s majitelkou ká devítky jsme se tedy s Bekou chystali v sobotu 17.11. na úvodní hodinu, a že prý uvidíme jak nám to půjde... Nutno dodat, že to měl být zcela nový zážitek pro nás oba:)

 

Po vstupu do areálu cvičiště byla Beky přivítána (čti převálcována) smečkou tří psů, kteří už byli na místě a čekali se svými pánečky na začátek výcviku. Kromě dvou již dospělých psů mezi nimi bylo i štěně staforda, se kterým si Beka po překonání počáteční nedůvěry (a po tom, co se jí povedlo vylézt z pod hromady zmítajících se psích těl ) pěkně pohrála. 

 

No a pak nás zavolali na plac...

Hned po pár minutách jsem sám sobě děkoval za to, že jsem štěndu od první chvíle učil všemu, co mě ze základní poslušnosti napadlo. Ačkoli jsme zmeškali jednu nebo dvě první výcvikové hodiny, o které byli ostatní účastníci kurzu napřed, držela se Beka víc než dobře. Až na chůzi u nohy, při které jsem jí musel hodně pomáhat vodítkem, zvládala úplně všechno. Beky seděla, ležela, zůstávala odložená ve všech možných pozicích, skákala přes překážku, po povelu "volno" a následném přivolání okamžitě přiběhla, téměř bez problému přešla kladinu ( což jsme prozřetelně trénovali na padlém kmeni na Holedné:) ) a vůbec s ní byla radost pracovat ( ke konci by se dalo s jedním přivřeným okem říct, že dokázala jakž takž chodit i u nohy:) ). 

 

Kámen úrazu byly socializační cviky... Beky se opět pokoušela vzít tlapky na ramena kdykoli se k nám měl někdo přiblížit, trochu pohladit se nechala jen od mužské části osazenstva, takže bude asi hlavně na chlapy:) Dostali jsme spoustu rad kde, kdy, co a jak provádět, takže máme do příští hodiny co dělat, aby bylo vidět nějaké zlepšení...

 

Po dvou hodinách ( to to ale uteklo... ) nám bylo oznámeno, že je Beky moc šikovné štěně a že nás přeřadí do trochu lepší skupinky, takže jsme se s psindou dmuli pýchou ještě po cestě domů:) Jen aby jsme si tam ale neuřízli ostudu, žonglovat a při tom proskakovat hořícím kruhem Beky ještě neumí:P

 

Takže příští neděli od půl desáté... Do té doby máme určitě co zlepšovat.

 

 

Pár fotek z týrání psindy na cvičáku zde

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek