Nabitý víkend

11.11.2012 20:48

Nocování u Áji

- v pátek večer jsmě měli s Bekou naplánováno již druhé společné nocování mimo domov. Poprvé vše proběhlo bez problému, ale to jsem spal s psindou na zemi. Tentokrát nocovala v jiném prostředí a bez mé bezprostřední blízkosti. Měla hezký pelíšek hned vedle mé postele, i tak jsem ale měl obavy, jestli nebude v noci zkoumat okolí - po zemi se válelo celkem dost káblů a zajímavých věcí k okusování. Možná i díky Áje, která si kabelů nevšímá, nevěnovala jim pozornost naštěstí ani Beka:)

 

V noci se chovala naprosto předpisově. Ze začátku odmítala v klidu ležet a spát na místečku (když ono je v okolí tolik zajímavých věcí...:) ), po chvíli přemlouvání se ale nakonec uvelebila a spala až do rána. Po naší pravidelné venčící procházce v 7:00 ( +- 8 minut - Beky je lepší než budík:) ) se sice vydala přivítat ty šťastnější, kteří ještě stále spali, po přivolání !šeptem! ale přiběhla a opět ulehal, aniž by způsobila neplánované probuzení olizováním:) Šikovný pejsek:)

S Ájou si opět krásně pohrály i přes to, že měla bíglice namoženou tlapku z loupeživých výprav na kuchyňskou linku:) Chvíli se sice tvářila, že ji přítomnost otravného štěněte způsobuje nevýslovnou bolest ( bůhví kde se ten pes naučil tak ztýrané pohledy:) ), nakonec to ale nevydžela a i přes její handicap se jí povedlo Beku pěkně utahat:)

 

 

Po polední pauze jsme se vydali ke koním. Z plánované vyjížďky nebylo kvůli silnému větru nic, což psindě umožnilo pozorovat ta velká zvířata přímo v akci na jizdárně. No zrovna dvakrát nadšená z toho nebyla, ale nakonec to přetrpěla. Z původně plánované pozice na špalku se vyvinula neplánovaná pozice za špalkem, ale nakonec i tak Beka vše pozorně sledovala. K mému překvapení se dokonce pokusila vyškrábat ze země po noze koně až k jezdci, který ji přivolal. Jeji snažení ukončilo až zjištění, že ta věc, po které se snažila šplhat, se hýbe:) Prostě hezky strávená sobota - hned jak jsme přijeli domů, padla psinda jako zabitá a spala skoro až do večera:)

 

Konečně máme povolený výběh pro psy

Jelikož je Beky už očkované štěně, mohli jsme v neděli bez obav zavítat do výběhu pro psy a nechat psindu vylítat. Bohužel v okolí nebyl žádný velikostně vhodný parťák, takže nakonec musela vít za vděk dvakrát tak velkým křížencem čehosi s čímsi:)

    

Na výběr měla ještě dva dospělé labradory, ale ti se jí zdáli příliš převálcováníschopní:) K majitelům souběhajících psů se sice přiblížila, ale jen velmi opatrně a ani pohladit se moc nenechala. Budu asi muset na potkání každému vnutit pamlsek, aby ho obratem vnutil psindě:)

 

Foto v Galerii

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek