Beky na šikmé ploše

26.03.2013 09:27

 

Beky, jako správný puberťák různými způsoby zkouší naši trpělivost. Zřejmě jako vzdor proti systému začala brát drogy ve formě pilulek a prášků. Šla na to postupně - od wobenzymu, přes antikoncepční pilulky a před pár dny jsem ji načapal s platem Godasalu v tlamě. No spíš s tím, co zbylo z toho plata, všechen godasal už byl totiž bezpečně uložen v žaludku strakaté narkomanky. Všechny tyto "nehody" se dějí na návštěvě u sestry, jejíž pes není tak přitroublý, aby z nočních stolků raboval prášky, což se bohužel nedá říct o strakaté čmuchtě:)

Zpět ke godasalu - po přečtení příbalového letáku jsem se zhrozil - poškození sliznic, vředy, smrtelná dávka 500mg (Beky jich sežrala pro jistotu 550), smrt do dvou hodin.... Takže jsme organizovaně začali panikařit a rozhodli se psici donutit všechno vyzvracet. Jenže jak donutit Bekynu zvracet - jako správná strakatá popelnice v sobě udrží cokoli. Zvracet jsem ji viděl jen jednou, jako štěně, když venku sežrala papírový kapesníček.

Nejdřív jsme to zkoušeli s hořčicí a teplou vodou. Nacpal jsem do ní trochu té směsi a vypadalo to, že bude dávit. Nakonec však v žaludku s vypětím sil vše udržela. Samozřejmě v takových chvílích musí hořčice dojít, takže jsme běželi pro novou, čehož využila Bekyna a na hořčici se adaptovala. Nevím s čím pan Horák ty psy křížil... nemají v předcích nějaké viry, nebo bakterie? Při druhé, tentokrát pořádné dávce hořčice, Beky všechno vypila a pak ještě labužnicky slízala kapky rozlité po zemi. Vzal jsem ji ven proběhnout v domnění, že se jí to v žaludku trochu promíchá a půjde to ven, ale moc to nefungovalo - Beky bezstarostně běhala okolo a s ocáskem vysoko neseným spokojeně čmuchala po zemi.... možná jí jde o život a stejně jí zajímá jen to žrádlo, měl jsem chuť ji něčím přetáhnout:)

No naštěstí pak někoho napadlo zavolat na veterinu na pohotovost, kde nás veterinářka uklidnila - prý o nic moc nejde, ale psina se má vyzvracet a zbašitit černý uhlí. Zkusili jsme to tedy s peroxidem a po chvíli šlo všechno ven. Beky se potom tvářila jako ztýrané štěňátko, člověk měl chuť ji hned něčím přikrmit:) ale dostala jen černé uhlí.

Druhý den jsme měli jet na strakaté venčení do Adamova... naštěstí bylo čmuchtě ráno dobře, takže jsme se mohli pochlubit ostatním majitelům s novými zážitky. Byli jsme ale trumfnuti strakáčem čichajícím ředidlo:)

 

Na Beky měl však Godoasal přetrvávající účinek, a při nedávném řádění ve výběhu jí upadla tlapka.

Bohužel z obrázku není tak úplně jasné která tlapka to byla:) Pan Horák strakáče jistě křížil i s ještěrkami, protože jí noha velmi rychle dorostla. Dnes na ní není nic poznat. Jen by mě zajímalo, kam ona končetina vlastně zmizela...:)

 

 

Komentáře

Librarian

Datum: 20.05.2013 | Vložil: Ariel Segal

Hi Roman. I was worried about Beky since I had not heard about her much since she ate the pills. I hope she is ok. Could you give me an update on her? Thanks, Ariel Segal

Přidat nový příspěvek