2. Bekoulení na cvičáku

27.11.2012 09:40

 

Tentokrát spíš pokus...

Přes týden jsme s Beky trénovali jak jen to šlo. V klidovém prostředí zvládala vše perfektně, těšil jsem se, co na ni řekne v neděli cvičitelka. No realita byla pak trošku jiná...

Prostor psí školy K9 se nachází na obdelníkové louce, která byla o víkendu rozdělena na dvě poloviny - na jedné jsme byli my a 4 další výcvikem postižení psi se svými pánečky a paničkami, na druhé asi 20 psů trénujících agility. Dokážete si představit, co to bylo za rambajz rozléhající se po okolí.. Štěkot, povely, štěkot, křik a pokusy o odchyt prchnuvších agiliťáků, další štěkot, pokusy o odchyt s křikem prchajících pánečku neodchytnutelných psů a mnoho dalších nepopsatelných zvuků, včetně štěkotu. Prostředí jak dělané pro pozorné soustředění ustrašeného strakáčete:)

Beky mezi snahou o útěk, pokusy uškrtit se na vodítku, nebo se do něj aspoň zamotat a vytvářením vyděšených výrazů, už nezbýval čas na plnění nějakých zbytečných a pro záchranu strakatého života nedůležitých povelů. Za úspěch se dalo považovat, když si na povel "stůj" sedla, na povel "lehni" přestala prchat a při odložení neutekla, nebo se nezahrabala pod zem.

V půlce "cvičení" byla pesanům dána možnost chvíli si pohrát. V takových momentech se Beky stává neohroženým štěnětem a od dovádění s jiným psem by její pozornost neodvedl ani atomový výbuch v bezprostřední blízkosti. Po vyřádění byla trochu klidnější, ale ne zas tolik, aby to stálo za pochvalu.

Na konci hodiny jsem čekal, že se mě někdo zeptá, kde že mám to poslušné štěně z minula... Naštěstí jsme se vytratili nepozorováni...

 

 

Bohužel mě hned na to schvátila nemoc (ačkoli se to může zdát na místě, nebyla to nemoc duševního charakteru:) ), takže celé pondělí beky proflákala doma. Jen navečer jsem se slitoval nad ubohým strakáčkem a zabalen do všeho, co jsem doma našel, jsem ji vzal vyběhat do výběhu. Naštěstí jsme narazili na pár ke hře vhodných psů, takže si spolu aspoň trochu zařádili.

Přemýšlel už někdo o upravení běhacího kola pro křečky na psí velikost? Mohlo by to dočasně nemohoucím majitelům psů ušetřit procházky v mrazivém počasí. Kdyby se tam nějak podařilo zavěsit kus salámu, mohlo by to i docela slušně fungovat :)))

 

 

 

Ještě poznámka k minulému článku - devět kilometrů je pro malé strakáče opravdu dlouhá vycházka. Kdo se chce vyhnout hrozbě DKK, neměl by malé štěně takto přetěžovat. Pachatelé byli slovně napomenuti:)

 

 

Foto z druhého cvičáku zde

 

Komentáře

kolečko

Datum: 29.11.2012 | Vložil: Jundrovská smečka

To je zajímavé, zrovna minulý týden jsme se doma bavili o tom, že by bylo vhodné na zimní měsíce vymyslet pro Ajku běhací kolo... Konspirační teorie byla dotažena do důsledků - byl vymyšlen mechanismus celého systému, objektem zajišťujícím Ajčino soustředění na běh měl být náš Bobr umístěný v menším běhacím kole kousek před čumákem Ajky. Samozřejmostí bylo napojení na generátor a výroba elektrické energie. Nákresy dodáme posléze. :-)

Re: kolečko

Datum: 30.11.2012 | Vložil: Beky + smečka

To zní skvěle, už se nemůžeme dočkat plánů! Jen musím vymyslet čím nahradit Bobra... Za kočkou nepoběží, to by mělo spíš opačný efekt... ačkoli micina by pohyb opravdu potřebovala:)
Takže jedno velké kolo pro psa, který poběží za kolem s kočkou, která poběží za kolem s rybičkou (realizaci nechám na vás - Na co nalákat rybičku a jak vůbec zajistit její běh... :-P )
Ať to stojí co to stojí:)

Přidat nový příspěvek